sobota 5. listopadu 2011

Těstovinové šunkofleky


Suroviny na těstovinové šunkofleky:

400 g těstovinových fleků
500 g vařeného uzeného masa
150 g nastrouhaného tvrdého sýra
4 vejce
200 ml vývaru z uzeného masa
sůl
pepř
sádlo na vymazání zapékací mísy


Postup vaření těstovinových šunkfleků:
Nejdříve si dáme uvařit uzené maso a v dalším hrnci těstovinové fleky. Jakmile jsou fleky uvařené, slijeme z nich vodu a těstoviny dobře propláchneme studenou vodou a scedíme. Uvařené uzené maso vyndáme z vývaru a nakrájíme na malé kostičky. Nakrájené maso promícháme s těstovinami. Dále si rozšleháme vajíčka, do kterých vmícháme vychlazený vývar z masa, trošku soli a pepř. Do zapékací mísy vymazané sádlem dáme těstoviny s nakrájeným uzeným, šunkofleky dobře promícháme a nakonec zalijeme rozšlehanými vajíčky s vývarem. Takto připravené šunkofleky pečeme přibližně půl hodiny v předehřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat