středa 16. listopadu 2011

Šumavské nudle

Ingredience potřebné na šumavské nudle:
500 g nudlí
200 g hříbků
200 ml zakysané smetany
150 g slaniny
4 vajíčka
1 menší pórek
kmín
sůl

Popis přípravy šumavských nudlí:
Jedno balení nudlí dáme vařit ve větším množství osolené vody (vodu nejdříve přivedeme do varu a následně vsypeme nudle). Zatímco se nudle vaří, můžeme si připravit šumavskou houbovou omáčku. Základem omáčky je kromě hub slanina, kterou nakrájenou na kostičky osmahneme na mírném plameni, aby byla trochu opečená a pustila sádlo. K osmažené slanině přidáme hříbky nakrájené na plátky a omáčku okořeníme kmínem a osolíme. Na mírném ohni pomalu dusíme, nejlépe zakryté pokličkou. Dále si pórek nakrájíme na tenčí kolečka a přidáme k hříbkům. Nakonec omáčku dokončíme přidáním zakysané smetany a dobře promícháme a necháme prohřát. Hotové nudle scedíme a servírujeme přelité šumavskou omáčkou. Šumavské nudle připravujeme nejlépe z čerstvých hříbků, mimo sezónu samozřejmě můžeme použít i mražené houby.

Žádné komentáře:

Okomentovat